Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝ. ΜΠΟΣΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ "ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

Ο Παν. Μποσνάκης θα μιλήσει σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2011 στην Αίθουσα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στα πλαίσια ημερίδας με θέμα "Ελληνική Εξωτερική Πολιτική: Προσαρμογή στρατηγικής και θεσμικών οργάνων"  που οργανώνουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις JEF και InetCosmos από τις 3.30 - 7.30 μμ στο κτίριο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου Λ. Αμαλίας 8 - Ξενοφώντος απέναντι από τον Εθνικό κήπο. 

Το θέμα της εισήγησης του Π. Μποσνάκη είναι "Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον και η ανάγκη συγκρότησης μίας νέας αντίληψης για την Ελληνική εξωτερική πολιτική". Στην ομιλία του ο Παν. Μποσνάκης θα αναφερθεί στις δυνατότητες και την δυναμική μίας στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, τον ρόλο της Ελλάδος στην Μέση Ανατολή, την Ανατ. Μεσόγειο και την Ευρασία, την πολιτική των πετρελαίων και της ενέργειας, τον τρόπο προσέγγισης και συνεργασίας με την Εβραική Διασπορά στις ΗΠΑ και την ΕΕ, τον αναβαθμισμένο ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρώπη και τον εκσυγχρονισμό της εξωτερικής πολιτικής από το ΥΠΕΞ με νέες προτεραιότητες.


Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου